IndexIndex  Laatste afbeeldingenLaatste afbeeldingen  GalerijGalerij  De Goudvink HyvesDe Goudvink Hyves  ContactformulierContactformulier  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  


Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 28. Dit aantal is bereikt op za aug 17 2013, 14:02.
Artikelen over Vogels

Rood = kweekvogels
Zwart = tamme vogels
Groen = algemeen, overig

 Abessijnse groene astrilde
 Agapornis fisheri
 Agapornis nigrigenis
 Amazonepapegaai
 Bandvink
 Caique
 Goudbuikje
 Grijze Roodstaart Papegaai
 Koningsparkiet
 Meijerspapegaai
 Pyrrhura
 Ringmaten
 Senegalpapegaai
 Valkparkiet
 Vogelpark Plantaria
 Vogelpark Walsrode
 Vogelplaatjes
 Zonparkiet

Dit is nog maar het begin. Er volgen snel veel meer artikelen. Heb je zelf een goed artikel en/of foto´s die je hier wel wil tentoonstellen (uiteraard met vemelding van je naam/site erbij), laat dit ons dan weten via het contactformulier.

Galerij
Goudbuikjes Empty
Voeg je eigen foto’s toe
Klik op deze button:
Upload Pic  
en voeg je eigen foto's toe aan het fotoalbum.

Dit kan alleen als je lid bent van het forum. Lid worden is gratis en zonder verplichtingen. Registreer HIER.
Enquête
Aanmelden
Meepraten over de vogelhobby? Vragen stellen? Foto's laten zien?

Wordt gratis lid zonder verplichtingen. Om je te registreren, klik 
HIER
.
Zoeken
 
 

Geef resultaten weer als:
 
Rechercher Geavanceerd zoeken

Goudbuikje
(Amandava subflava)
Het goudbuikje is afkomstig uit Midden-Afrika en is ca. 9 cm. groot. Als de vogels op kleur zijn, hebben ze een fel oranje borst en helder gele keel. De buik is meer  geel van kleur en de staart is blauwzwart van kleur. De mannetjes hebben een rode oogstreep die bij de popjes ontbreekt. Ook is het mannetje intensiever van kleur dan het popje. Goudbuikjes zijn kleine, vredelievende vogeltjes die in het verleden veelvuldig werden ingevoerd. Hun formaat verplicht de verzorger wel om extra voorzorgen te nemen met betrekking tot het volièregaas. Het zgn. volieregaas met mazen van 10 x 10 mm. Is hier geschikt voor.. In hun geboorteland leven ze in grote groepen. Maar in de broedtijd zonderen de paartjes zich af om hun nesten te gaan bouwen. Als tentoonstellingsvogel gooien ze vaak hoge ogen.

DSC00142.jpg picture by goudvinkzwolle

Huisvesting, verzorging en kweken

Ze kunnen ze zowel in een ruime kooi als in een buitenvolière worden gehuisvest. Wanneer ze onvoldoende zonlicht krijgen, kan hun kleur wat fletser worden. Geef ze elke dag de beschikking over vers badwater. 's Winters moeten hun verblijf waar ze in ondergebracht zijn, matig worden verwarmd.

Het voer wat ze moeten hebben is voornamelijk zaad voor kleine tropen en trosgierst, eivoer  aangevuld met kleine insecten. Groenvoer wordt met mate gegeven.

Indien ze goed verzorgd worden, zijn er goede kweekresultaten te verwachten. Ze bouwen het liefst hun nestjes in half open of tralienestkastjes. Ook maken ze wel vrijstaande nesten in de struiken van de voliere als die aanwezig zijn. Als materiaal gebruiken ze droog gras, mos, uitgeplozen sisaltouw, paardenhaar en hennepvezel. Het popje legt doorgaans tussen de 3 en 5 eitjes. Bij de opfok dienen de vogels de beschikking te krijgen over levende insecten, miereneieren, buffalo en meelwormen. Daarnaast geeft men de vogels, universeelvoer, ei- en groenvoer. De jongen verlaten na plm. 19 dagen het nest en zijn na een week of 4 zelfstandig. Na 6 weken zijn ze op kleur.