IndexIndex  Laatste afbeeldingenLaatste afbeeldingen  GalerijGalerij  De Goudvink HyvesDe Goudvink Hyves  ContactformulierContactformulier  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  


Wie is er online?
Er zijn in totaal 2 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 2 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 28. Dit aantal is bereikt op za aug 17 2013, 14:02.
Artikelen over Vogels

Rood = kweekvogels
Zwart = tamme vogels
Groen = algemeen, overig

 Abessijnse groene astrilde
 Agapornis fisheri
 Agapornis nigrigenis
 Amazonepapegaai
 Bandvink
 Caique
 Goudbuikje
 Grijze Roodstaart Papegaai
 Koningsparkiet
 Meijerspapegaai
 Pyrrhura
 Ringmaten
 Senegalpapegaai
 Valkparkiet
 Vogelpark Plantaria
 Vogelpark Walsrode
 Vogelplaatjes
 Zonparkiet

Dit is nog maar het begin. Er volgen snel veel meer artikelen. Heb je zelf een goed artikel en/of foto´s die je hier wel wil tentoonstellen (uiteraard met vemelding van je naam/site erbij), laat dit ons dan weten via het contactformulier.

Galerij
Agapornis fisheri Empty
Voeg je eigen foto’s toe
Klik op deze button:
Upload Pic  
en voeg je eigen foto's toe aan het fotoalbum.

Dit kan alleen als je lid bent van het forum. Lid worden is gratis en zonder verplichtingen. Registreer HIER.
Enquête
Aanmelden
Meepraten over de vogelhobby? Vragen stellen? Foto's laten zien?

Wordt gratis lid zonder verplichtingen. Om je te registreren, klik 
HIER
.
Zoeken
 
 

Geef resultaten weer als:
 
Rechercher Geavanceerd zoeken

Agapornis Fisheri
==================================================================

De Agapornis fisheri werd in 1887 ontdekt. En werd naar zijn ontdekker dr. G.A. Fisher  genoemd. Vandaag de dag behoren de Fisheri`s tot één van de meest gehouden Agapornidensoorten. De herkomst van deze dwergpapegaai is Noord-Tanzania, ten zuiden van het Victoriameer.

De man en de pop zijn ong. 15 cm lang. De pop is over het algemeen wat forse van bouw. Voorhoofd, wangen en bef zijn oranjerood. De bovenschedel is meer oranjerood overgaand in olijfgeel met een oranje waas. Vervolgens op de achterkop overgaand in een olijfgroenachtige kleur. De algemene lichaamskleur is groen, mantel en vleugeldek zijn donkergroen, op de onderborst, buik de flanken en de anaalstreek geelachtiggroen. Tevens doet het vleugeldek iets gehamerd aan. Grote vleugelpennen zijn donkergrijs en de stuit is dof grijsviolet. De snavel is rood met aan de basis een witte rand. De ogen zijn omgeven door een witte ring. De poten zijn grijs.

De Fisheri leeft in kleine groepen in Acacia begroeide savannen, en voedt zich daar hoofdzakelijk met graszaden. Ook worden ze wel aangetroffen in cultuurgebieden waar veel mais en millet verbouwd worden. De natuurlijke broedtijd valt tussen april en juli. De Fisheri broedt in kolonieverband. Ze nestelen in boomholtes, maar ook wel in holtes van schuren en gebouwen. In zo`n nestholte wordt met takjes een nestkom gebouwd.

Fisheri`s zijn sterke vogels. Tegen vorst zijn ze goed bestand, alleen wel opletten voor hun vleespoten die bijv. bij vochtige kou kunnen bevriezen met alle gevolgen van dien. Daarom is het beter om ze tijdens vorst binnen te houden. Alhoewel het een kolonievogel is zullen de vogels het bij ons in de voliere minder goed doen dan wanneer wij de paartjes afzondelijk huisvesten in een broedkooi. Deze broedkooi moet minimaal 80 lang,  50 hoog en 40 diep zijn. Hierin geven we ze een broedblok van 25 lang, 15 hoog en 15 breed waarin ze met takjes van vooral wilgen een nestkom zullen bouwen. In die nestkom zal het popje doorgaans 3 tot 7 eieren leggen die gerekend vanaf het tweede ei na zo`n 21 dagen zullen uitkomen. Bij het uitkomen hebben de jongen een oranjeachtig dons, ringen kan men ze als ze  7 à 10 dagen oud zijn. Dit doen we dan met een ring van 4,5 mm. De jongen kan men naast een goed basismengsel voor grote parkieten maar zonder zonnepitten  en een goed eivoer door de ouders  groot laten brengen. Na plm. 5 weken vliegen ze uit en twee weken later zijn de jongen zelfstandig.

Net als bij de meeste Agapornidensoorten zijn er bij de Fisheri ook een aantal mutaties ontstaan, maar  door bastaardering met de Personata  is bijvoorbeeld de blauwe Fisheri gekweekt. Inmiddels kunnen wij bij de blauwe wel zeggen dat deze inmiddels als zuivere Fisheri is te krijgen.