IndexIndex  Laatste afbeeldingenLaatste afbeeldingen  GalerijGalerij  De Goudvink HyvesDe Goudvink Hyves  ContactformulierContactformulier  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  


Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 28. Dit aantal is bereikt op za aug 17 2013, 14:02.
Artikelen over Vogels

Rood = kweekvogels
Zwart = tamme vogels
Groen = algemeen, overig

 Abessijnse groene astrilde
 Agapornis fisheri
 Agapornis nigrigenis
 Amazonepapegaai
 Bandvink
 Caique
 Goudbuikje
 Grijze Roodstaart Papegaai
 Koningsparkiet
 Meijerspapegaai
 Pyrrhura
 Ringmaten
 Senegalpapegaai
 Valkparkiet
 Vogelpark Plantaria
 Vogelpark Walsrode
 Vogelplaatjes
 Zonparkiet

Dit is nog maar het begin. Er volgen snel veel meer artikelen. Heb je zelf een goed artikel en/of foto´s die je hier wel wil tentoonstellen (uiteraard met vemelding van je naam/site erbij), laat dit ons dan weten via het contactformulier.

Galerij
Abessijnse groene astrilde Empty
Voeg je eigen foto’s toe
Klik op deze button:
Upload Pic  
en voeg je eigen foto's toe aan het fotoalbum.

Dit kan alleen als je lid bent van het forum. Lid worden is gratis en zonder verplichtingen. Registreer HIER.
Enquête
Aanmelden
Meepraten over de vogelhobby? Vragen stellen? Foto's laten zien?

Wordt gratis lid zonder verplichtingen. Om je te registreren, klik 
HIER
.
Zoeken
 
 

Geef resultaten weer als:
 
Rechercher Geavanceerd zoeken

Abessijnse groene astrilde

 

(Estrilda quartinia quartinia)

 De Abessijnse groene astrilde komt voor in Ethiopië, Zuid-Kenia, Tanzania tot Oost-Mozambique. Ze leven op grote hoogten en in gebieden die begroeid zijn met laag struikgewas. Hun voedsel bestaat in het wild hoofdzakelijk uit graszaden en kleine insecten. Ze behoren samen met het goudbuikje tot de kleinste Afrikaanse prachtvinken. En zijn ongeveer 8 cm. groot. Het popje is minder intensief van kleur dan het mannetje.

De Abessijnse groene astrilde is uitermate geschikt als volièrevogel. Het zijn lieve vogeltjes die gemakkelijk met andere kleine niet al te agressieve prachtvinken gehouden kunnen worden. Opvallend is het tweekleurige snaveltje, de bovensnavel is zwart en de ondersnavel rood. Ze kunnen ’s winters niet in de buitenvolière worden hehouden. Het beste is om ze ‘s winters in een verwarmd verblijf te houden.

DSC00143.jpg image by goudvinkzwolle

Huisvesting, verzorging en kweken

Als voeding geven wij een goede zaadmengeling voor tropische vogels, een goed samengesteld eivoer evt. met universeelvoer vermengd. Vooral in de periode dat de vogels jongen hebben is het belangrijk dat ze de beschikking hebben over dierlijke eiwitten. Extra dierlijke eiwitten kunnen verstrekt worden in de vorm van bijv. geknipte meelwormen, miereneieren en buffalowormpjes. Ook moeten de vogels dagelijks de beschikking hebben over bad- en drinkwater en mogen ook grit en maagkiezel niet ontbreken.

Als ze in een gezelschapsvoliere zijn gehuisvest wil de kweek nog wel eens mislukken. Een koppeltje alleen in een vluchtje of broedkooi geeft meestal betere broedresultaten. Ze maken het nest van kokosvezel, mos en veertjes. Het nest is bolvormig en heeft een kort insluipgangetje. Het popje legt tussen de 4 en 6 eitjes, die door beide vogels worden bebroed. Na plm. 12 dagen komen de jongen uit het ei. Na 7 dagen moet men ze ringen met een 2,0 mm ring. Na ongeveer 3 weken vliegen de jongen uit. Hierna worden ze nog 2 weken door de ouders gevoed vorens ze zelfstandig zijn.